De Mos trots op veerkracht Vitesse

12 maart 2007, 09:37

Na twee nederlagen op rij tegen RKC en Excelsior kwam Vitesse ook afgelopen zondag, in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag, niet tot winst. Het werd 2-2. Toch was trainer Aad de Mos niet ontevreden. Hij besefte zich dat een gelijkspel het maximaal haalbare was, omdat hij team met een man minder speelde en vrijwel het hele duel achter stond. Pas in blessuretijd maakte Benson de 2-2.

"Ik ben trots op de veerkracht die we getoond hebben", zegt De Mos dan ook tegen Omroep Gelderland. De coach was vooral enthousiast over de twee Serviërs in zijn team, doelman Stojkovic en spits Lazovic. "Zij hebben het goed opgepakt, ze hebben het voortouw genomen. Op Lazovic staat eigenlijk geen maat. Hij is één van de beste spelers van de Eredivisie. Ik ben, kortom, blij met dit punt."

De Mos kan dan wel blij zijn, maar in de strijd om Europees voetbal heeft Vitesse bar weinig aan deze puntendeling tegen hekkensluiter ADO Den Haag. Het gat met FC Groningen, de nummer negen, is immers nog altijd vier punten. "We zitten in een moeilijke fase", geeft De Mos toe. "De geschiedenis van dit seizoen is dat we alles goed doen, maar onszelf daarvoor niet belonen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen