Engeland zoekt spits in eerste divisie

Koen Freriks
15 maart 2007, 16:54   Bijgewerkt: 16 maart 2007, 15:57

Door de blessures van Wayne Rooney en Andy Johnson zit de Engelse bondscoach Steve

McClaren dun in zijn aanvallers. Ook van Darren Bent is nog niet duidelijk of hij op tijd fit is voor de aankomende EK kwalificatie-duels met Andorra en Israël. McClaren maakt vrijdag zijn definitieve selectie bekend en verwacht wordt dat, mits Bent niet op tijd fit is, voormalig onder 21 international David Nugent bij die 23-koppige selectie zit.

Nugent zal bij de meeste mensen niet direct een belletje doen rinkelen. Dat kan kloppen, de 21-jarige aanvaller speelt met Preston North End namelijk in het Championship (het tweede profniveau in Engeland). Hij wist daar dertien keer het net te vinden. Steve McClaren verklaart waarom hij Nugent als een reële optie ziet: "Ik heb hem bekeken tijdens zijn wedstrijden met de het onder 21 team. Ik zou niet aarzelen om hem op te roepen."

In Engeland is het overigens niet ongebruikelijk om spelers die op het tweede profniveau uitkomen, te selecteren voor het nationale elftal. Dit gebeurde in het verleden onder andere met voormalig Norwich City-doelman Robert Green.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen