Crouch neemt het op voor Rooney

Ger
28 maart 2007, 11:28   Bijgewerkt: 28 maart 2007, 12:08

Peter Crouch heeft een lans gebroken voor landgenoot en collega-spits Wayne Rooney. De boomlange aanvaller vindt de recente stroom van kritiek op de speler van Manchester United onterecht.

De Britse media verwijten Rooney een ongeleid projectiel te zijn die zijn slechte humeur niet in bedwang kan houden. Zo kreeg de 20-jarige aanvaller in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Israël onenigheid met de robuuste verdediger Tal Ben Haim. Peter Crouch roept de Engelsen echter op om geduld te hebben met Rooney en hem vooral zijn eigen spel te laten spelen, met de agressiviteit die daarbij hoort.

De Liverpool-aanvaller meldde in The Times: "Wayne Rooney is een bijzonder talentvolle voetballer en als je dat niet in de weg wil staan, moet je hem gewoon zijn gang laten gaan. Hij is iemand waar we niet te veel over moeten zeuren." Crouch vervolgde zijn uitleg: "Hij kan op bepaalde momenten nog steeds uit zijn vel springen. Maar ik denk als je die aggresiviteit uit zijn spel haalt, hij half de speler wordt die hij nu is."

"We zouden van zijn talenten moeten genieten en hem aanmoedigen. Hopelijk zal hij dan samen met Engeland een stap in de goede richting maken." Engeland lijkt Rooney's hulp nodig te hebben; de Britten staan er niet goed voor in kwalificatiegroep E. De ploeg van coach Steve McClaren staat momenteel derde, op vijf punten achterstand van koploper Kroatië.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen