Flamini wil gebruik maken van Webster-arrest

3 april 2007, 12:58   Bijgewerkt: 3 april 2007, 13:06

Mathieu Flamini wil komende zomer vertrekken bij Arsenal. De 23-jarige Fransman heeft tegenover het Franse l'Equipe laten weten dat de cirkel wat hem betreft rond is en dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging. Flamini heeft nog een doorlopend contract, maar kan door het Webster-arrest voor een klein bedrag vertrekken.

"Ik sta al drie jaar onder contract bij Arsenal en mijn advocaat heeft me verzekerd dat ik in juni kan vertrekken. Het enige wat ik hiervoor moet doen, is een jaar salaris betalen", vertelt de middenvelder, die dit seizoen pendelt tussen bank en basis.

Flamini hoopt de komende jaren wekelijks aan spelen toe te kunnen komen. "De komende jaren worden heel belangrijk voor me. Dit Arsenal biedt veel potentie, maar ik kom te weinig aan spelen toe. Ik heb voor mezelf besloten dat ik wil vertrekken, zodat ik elders een vaste basisplaats kan veroveren. Ik wil gewoon lekker voetballen, assists geven en doelpunten maken", aldus de Fransman.

Het Webster-arrest houdt in een speler onder de 28 jaar in het vierde jaar van zijn contract zijn verbintenis kan opzeggen, mits hij de club het salaris van het laatste contractjaar overmaakt ter compensatie. Dit arrest komt voort uit de transfer van de Schot Andy Webster van Heart of Midlothian naar Wigan in 2006.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen