NAC wil halve finales KNVB beker op neutraal terrein

17 april 2007, 09:10   Bijgewerkt: 17 april 2007, 09:17

NAC Breda wil dat, evenals in Engeland, de halve finales van het nationale bekertoernooi in de toekomst afgewerkt worden op neutraal terrein. De Brabantse ploeg breekt een lans voor dit systeem, omdat het niet tevreden is over het aantal kaarten dat het gekregen heeft voor de uitwedstrijd tegen AZ, komende donderdag.

Er zijn, voor de halve finale in het DSB Stadion, slechts duizend kaarten beschikbaar voor fans van NAC Breda. Dat is veel te weinig, vindt men in Brabant. "Het gevolg is dat er nu een welig tierende zwarthandel is kaarten is ontstaan", zegt Sjoerd van Fessem, de voorzitter van de clubraad, in het Algemeen Dagblad

"Duizend kaarten is veel te weinig", zegt ook NAC-woordvoerder Willem Reijn. "Er gaan straks veel mensen door elkaar zitten, omdat ze via andere wegen aan kaarten gekomen zijn. Een halve finale op neutraal terrein voorkomt dit soort problemen."

In Engeland werkt men al jaren volgens het systeem dat de halve finales van de FA Cup in een neutraal stadion afgewerkt worden, waarbij fans van beide teams een even groot aantal kaarten krijgen. Toch ziet de KNVB dit plan niet zitten. "De praktijk leert dat dit onhaalbaar is gezien het risicovolle karakter van veel wedstrijden. Dit is voor de KNVB dus geen optie", zegt woordvoerder Huizinga.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen