De Graaf 'zwaar naar de klote' na zeperd in Alkmaar

20 april 2007, 01:36

NAC Breda begon ongetwijfeld vol goede moed aan het bekerduel met AZ. Eén zege scheidde de ploeg uit Brabant van een plek in de finale tegen Ajax en het mogelijk bijbehorende UEFA Cup-ticket. De verwachtingen waren hooggespannen, maar NAC kwam in Alkmaar van een koude kermis thuis en ging met liefst 0-6 onderuit.

"We waren kansloos, we hebben niet één doelkans gehad", moet aanvoerder Edwin de Graaf toegeven. "Dat is heel zuur, zeker omdat de finale zo dichtbij was."

De grote vraag is dan natuurlijk: hoe is het toch mogelijk dat NAC zich zo onder de voet liet lopen door AZ? "Ons plan was om AZ te laten komen en er vervolgens via snelle uitbraken uit te komen. Maar goed, eigenlijk zijn we er geen moment uit gekomen. Toen het eenmaal 2-0 was, gingen we vervolgens te geforceerd op jacht naar een doelpunt. Hierdoor gaven we veel te veel ruimte weg."

De Graaf is er goed ziek van. "Ik ben zwaar naar de klote. Ik kan sowieso al niet goed tegen mijn verlies, dus zo'n ruime nederlaag doet helemaal pijn. Ik schaam me hier eigenlijk een beetje voor", aldus de middenvelder tegen FCUpdate.nl.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen