Laatste duel in Zuiderpark gestaakt

Ger
22 april 2007, 14:49   Bijgewerkt: 22 april 2007, 17:19

Het eredivisieduel ADO Den Haag - FC Groningen is zondag in de 49e minuut definitief gestaakt, omdat supporters van ADO herhaaldelijk vuurwerk op het veld gooiden. De stand was op dat moment 3-0 in het voordeel van Groningen.

De wedstrijd was al na twee minuten stilgelegd, omdat een assistent-scheidsrechter bijna werd geraakt door het vuurwerk. Arbiter Van Hulten dirigeerde beide teams daarop naar de kleedkamer. Na een pauze van een kwartier werd de wedstrijd hervat. Toen in 49e minuut opnieuw vuurwerk werd gegooid, besloot Van Hulten ADO - Groningen definitief te staken.

Het is de tweede keer dit seizoen dat een thuisduel van ADO Den Haag wordt gestaakt. Eerder werd de ontmoeting met Vitesse (19 november 2006) vroegtijdig beëindigd, omdat Haagse fans het veld op stormden.

Het is de laatste keer dat ADO Den Haag in het Zuiderpark-stadion speelt. Volgend seizoen speelt de club in een nieuw onderkomen. Al vooraf het duel deden vertegenwoordigers van de Haagse club een beroep op de toeschouwers om "het Zuiderpark-stadion te respecteren". Dat was blijkbaar aan dovemansoren gericht.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen