Grootste thuiszege ooit in competitie voor Roda JC

Koen Freriks
29 april 2007, 16:49   Bijgewerkt: 29 april 2007, 18:29

De spanning in het Parkstad Limburg Stadion kwam zondagmiddag vooral van het scorebord. Zeker toen al snel duidelijk werd dat het ongeïnspireerde Heracles Almelo het eigenlijk wel geloofde en Roda JC in alle rust mocht werken aan de grootste thuiszege ooit in de competitie.

De teller stokte bij 7-0, maar de aandacht van de bijna 18.000 toeschouwers ging vooral uit naar de tussenstand van het duel tussen Heerenveen en Feyenoord. Omdat de Friezen wonnen en zich plaatsten voor de voorronde voor de Champions League, kan Roda JC zich opmaken voor de play-offs om een UEFA-ticket.

De openingstreffer van Roda JC kwam volledig op eigen kracht tot stand, bij de volgende twee doelpunten kregen de Limburgers alle hulp van Heracles Almelo. Alleen de boomlange spits Rob Friend bracht de defensie van Roda JC een aantal keren in verlegenheid, maar zijn kopballen misten kracht. Eén keer moest Marcel Meeuwis op de doellijn redding brengen.

Na de hervatting mocht Roda JC doen en laten wat het wilde, en liep eenvoudig uit naar een 7-0 overwinning. De toeschouwers hielden zich echter meer bezig met Heerenveen en Feyenoord. Toen Heerenveen vlak voor tijd de zege veilig stelde, werd het stiller in het Parkstad Limburg Stadion. De droom van een plaats in de voorronde Champions League was voorbij voor Roda JC, dat als zesde de competitie besluit en op tijd in vorm lijkt voor de play-offs.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen