Utrecht boekt knappe zege in Groningen

Ger
29 april 2007, 16:50   Bijgewerkt: 2 mei 2007, 14:36

FC Utrecht heeft zich via een eenvoudige 2-0-overwinning op FC Groningen geplaatst voor de play-offs om een ticket in de UEFA-beker. Het elftal van trainer Foeke Booy nam een snelle voorsprong en zag die niet meer in gevaar komen tegen een zeer matig FC Groningen. FC Utrecht eindigde door de zege als negende in de eredivisie.

Met die stand wist FC Utrecht dat het zich geplaatst had bij de eerste negen en dus zakten de Domstedelingen terug op eigen helft, loerend op de counter. FC Groningen wilde wel, maar was niet bij machte om gevaarlijk te worden. Clubtopscorer Erik Nevland en secondant Luis Suarez werden amper bereikt.

De tweede helft viel er maar bar weinig te genieten in de Euroborg. FC Utrecht geloofde het wel en de Groningers bleken krachteloos. Evgeniy Levtsjenko kreeg nog wel de uitgelezen mogelijkheid op een doelpunt, toen Suarez een strafschop kreeg na een overtreding van Keller. Vorm pakte de inzet van de Oekraiener echter stijlvol, die daarmee voor het eerst vanaf elf meter faalde dit seizoen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen