Cocu verlaat PSV in zomer

29 april 2007, 17:03   Bijgewerkt: 29 april 2007, 19:22

Phillip Cocu stopt bij PSV. De ervaren, 36-jarige spelmaker maakte dat zondagmiddag na afloop van de kampioenswedstrijd tegen Vitesse (5-1) bekend. De ex-international sloot niet uit zijn loopbaan in het buitenland te verlengen, maar schat die kans niet erg hoog in. "Ik ga nu eerst eens een paar maanden vakantie nemen", aldus Cocu. "Daarna zie ik wel wat er op me af komt."

Voor de middenvelder komt daarmee een einde aan een loopbaan van bijna 20 jaar. Cocu begon in 1988 bij AZ en speelde daarna nog bij Vitesse, PSV (twee periodes) en FC Barcelona. Als international kwam hij tot 101 interlands. Hij sloot zijn loopbaan zondag in stijl af. In de 76e minuut maakte hij de 5-1; precies het doelpunt dat PSV nodig had om op doelsaldo kampioen te worden.

Cocu nam het besluit om te stoppen bij PSV in de afgelopen weken. "Er waren al wel wat mensen op de hoogte", vertelde Cocu.

"De trainer, de voorzitter, Stan Valckx en enkele spelers wisten ervan. Als we met PSV geen kampioen waren geworden, had ik het vandaag ook verteld. Maar zoals het nu is gegaan, lijkt het op het einde van een jongensboek. We zijn kampioen geworden op doelsaldo en ik heb het winnende doelpunt gemaakt."

Ronald Koeman sprak na de wedstrijd van een groot verlies. "Het is voor mij als trainer een heel groot voorrecht geweest om met Cocu te werken. Het is verschrikkelijk jammer dat hij stopt. Ik wil niemand tekort doen, maar als je ziet hoe Cocu tegen Vitesse speelde, dat is ongelofelijk. Iemand zoals hij is niet te vervangen. Een tweede Cocu bestaat niet. Hij is uniek."

Cocu genoot zondagmiddag zichtbaar van het onverwachte kampioenschap. "Hoe deze competitie eindigt, is echt ongelofelijk. Zo'n ontknoping heb ik in mijn hele loopbaan nog nooit meegemaakt. Ik denk dat we als spelers ook een signaal hebben afgegeven voor de trainer."

Wat hij na zijn periode bij PSV gaat doen is nog niet duidelijk. "Maar het is aannemelijk dat ik mijn schoenen aan de wilgen hang. In ieder geval speel ik niet meer in Nederland. Wat er verder gebeurt, moet ik over een paar maanden nog maar eens bekijken."

Cocu heeft al een aanbieding om bij PSV aan te blijven, in welke functie dan ook. "De laatste drie jaar bij PSV hebben me veel gegeven. Ik sluit niet uit dat ik in de toekomst bij deze club terugkeer."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen