Verbeek: "Alves is weer stukje duurder geworden"

Ger
29 april 2007, 18:08   Bijgewerkt: 29 april 2007, 18:23

Als het aan SC Heerenveen ligt, speelt de Braziliaanse topschutter Afonso Alves ook volgend seizoen nog in het Abe Lenstra Stadion. "Onze supporters, onze sponsors, iedereen bij de club zal dat toejuichen, denk ik", liet voorzitter Koos Formsma zondag weten.

De opvolger van Riemer van der Velde sprak deze woorden nog voor het begin van het succesvolle duel om de vijfde plaats tegen Feyenoord (5-1). Alves scoorde liefst vier keer en eindigde daardoor op 34 competitietreffers. "Hij is een fenomeen. Alves maakte in deze wedstrijd het verschil", moest Feyenoord-trainer Erwin Koeman na afloop erkennen.

Volgens Formsma doet Alves er ook verstandig aan om nog minimaal één seizoen in Heerenveen te blijven. "Hij heeft niet voor niets vorig jaar een contract tot medio 2011 bij ons ondertekend. De eerste drie maanden had hij het hier ook helemaal niet zo gemakkelijk. Pas daarna is het gaan lopen met hem. Volgend seizoen kan hij er bij ons weer tenminste twintig in schieten. Dat is goed voor zijn ontwikkeling."

Formsma schatte desgevraagd de kans dat de begeerde Alves ook volgend seizoen nog bij SC Heerenveen speelt, tussen 85 en 95 procent. "Een Nederlandse club kan hem sowieso niet betalen. Ik denk dat alleen Chelsea, Real Madrid, Barcelona of een club met een verdwaalde Rus aan de macht hem kunnen weglokken. Als dergelijke partijen in de markt komen, houdt het natuurlijk wel op voor Heerenveen."

Trainer Gertjan Verbeek maakte zich zondag na afloop van de Alves-show echter weinig illusies. "Hij traint tot eind mei bij ons, dat is het enige dat zeker is. Afonso is een fenomeen. Zoals hij uit vrije trappen scoort, zie je niet vaak. Hij kan ook uit het niets een doelpunt maken. Of Heerenveen nog wel de juiste club voor hem is? Dat vind ik wel, misschien spelen wij komend seizoen wel in de Champions League zou ik bijna willen zeggen. Maar soms praat je als trainer tegen beter weten in. Afonso is na deze wedstrijd in elk geval weer een beetje duurder geworden."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen