Hertha morst punten tegen Mönchengladbach

27 november 2005, 20:43

Hertha BSC heeft zichzelf een slechte dienst bewezen. De Berlijners hadden bij winst in de thuiswedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach aan kunnen sluiten bij de subtop van de Duitse Bundesliga, maar lieten die mogelijkheid liggen. In eigen stadion kwam de ploeg van Dick van Burik en Ellery Cairo niet verder dan 2-2.

Over dit resultaat mocht de thuisploeg uiteindelijk niet eens mopperen. De bezoekers uit Mönchengladbach kwamen al binnen een kwartier op een 0-2 voorsprong en lange tijd leek Hertha voor eigen publiek onderuit te gaan. Yildiray Bastürk en Nico Kovac schoten Hertha in de tweede helft nog wel langszij, maar meer zat er niet in voor de thuisploeg.

In Frankfurt pakte promovendus Eintracht een punt tegen het geplaagde VfB Stuttgart. Amanatidis zette de thuisploeg in de eerste helft op voorsprong, Ljuboja zorgde in de tweede helft voor de gelijkmaker. Door dit resultaat blijft Stuttgart steken op de achtste plaats in de Duitse competitie.