Professionele Luijckx snapt woede Schaars niet

30 april 2007, 02:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Kees Luijckx heeft weinig vrienden gemaakt in Alkmaar. De middenvelder is eigendom van AZ, maar maakte met Excelsior een einde aan de titelkansen van AZ (3-2). Dit tot woede van AZ-speler Stijn Schaars, die blijkbaar vond dat Luijckx te goed zou hebben gespeeld tegen de club waar hij op de loonlijst staat. "Waar was die mafkees mee bezig? Hij is verdomme van ons", brieste hij door de catacomben.

Luijckx, die tot januari nog tot de AZ-selectie behoorde, snapt deze woede bij Schaars niet. "Voor mij was het de normaalste zaak van de wereld dat ik gewoon mijn uiterste best deed om met Excelsior een goed resultaat neer te zetten. Ik ben professioneel en speel immers nu bij Excelsior, ik kan niet verzakken. Dat was ik verplicht aan mijn teamgenoten", zegt de 21-jarige Castricummer tegen FCUpdate.nl.

Luijckx hoopt dat de woede van Schaars, wie hij komende zomer mogelijk weer treft op het trainingsveld, over enige tijd gaat liggen. "Ik snap dat Stijn nu teleurgesteld is, maar hopelijk kan hij het me op den duur wel vergeven. Iedereen reageert nu emotioneel en dat snap ik wel, zelf ben ik ook emotioneel. Maar sport is hard."

Zelf houdt Luijckx in ieder geval een dubbel gevoel aan de wedstrijd over. "Natuurlijk ben ik blij met de overwinning, maar het doet ook pijn omdat AZ de titel misloopt. Het is immers toch mijn club. Maar met Excelsior gaan we nu wel met een goed gevoel de nacompetitie in. En daar was het ons vooral om te doen", weet hij.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen