Opgeluchte Stam: "Ik was de volgende op de lijst"

7 mei 2007, 00:27   Bijgewerkt: 7 mei 2007, 01:37

Jaap Stam was om meer dan één reden blij dat Edgar Davids zondag de achtste Ajax-strafschop benutte. Natuurlijk was een euforie over het feit dat zijn team nu de beker binnen had, maar er was ook een stukje opluchting. "Ik zou immers de volgende moeten nemen", lacht de aanvoerder tegen FCUpdate.nl.

De opluchting bij Stam komt voort uit het feit dat hij niet bepaald goede herinneringen heeft aan strafschoppenseries. De laatste keer dat de verdediger probeerde om een doelman vanaf elf meter te kloppen, ging het helemaal mis. "Dat was tijdens het EK van 2000, tegen Italië. Die bal zweeft volgens mij nu nog in een atmosfeer rond de aarde", grapt hij, verwijzend naar de kanonskogel die hij destijds hoog over het doel van de Italiaanse keeper Francesco Toldo schoot. 

Stam maakte tegen AZ overigens zijn rentree na wekenlang blessureleed. Dat was even wennen, bekent hij. "Zo'n wedstrijd is heel anders dan een training. Als je vier weken geen wedstrijden gespeeld hebt en je krijgt ineens zo'n pot voor je kiezen, dan vergt dat veel kracht." Veel tijd om te herstellen van deze slijtageslag heeft Stam niet, want woensdag wacht het duel met Heerenveen. "Och, maandag even uitlopen en dan dinsdag weer trainen. Moet kunnen", zegt hij nuchter.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen