Malouda lijkt op vertrek aan te sturen

Ger
14 mei 2007, 15:29   Bijgewerkt: 14 mei 2007, 15:40

De uittocht van Olympique Lyon lijkt nu akelig dicht in de buurt te komen. Claudio Çacapa, Juninho Pernambucano, Sylvain Wiltord, Eric Abidal, Alou Diarra en Tiago staan op het punt te vertrekken bij de club uit midden-Frankrijk, terwijl de geruchtenmolen over hun vervangers op volle toeren draait.

Verwacht wordt dus dat de club deze zomer een waar handelshuis zal worden. De woorden van Lyon-troef Florent Malouda zwakken deze voorspellingen niet af. "Ik ben toe aan een nieuw avontuur", meldt de linkspoot aan de Franse krant Le Progres. Duidelijk is dat het nieuwe avontuur zich buiten de Franse grenzen zal afspelen. "Er hebben zich enkele grote buitenlandse clubs bij mijn management gemeld", aldus de Frans international. 

Het zou gaan over de twee Milanese grootmachten AC Milan en Inter en twee Engelse topclubs, te weten Chelsea en Arsenal. Arsene Wenger, trainer van Arsenal, volgt Malouda al sinds zijn tijd bij het Chateauroux. De Londense club heeft een goede naam opgebouwd wat betreft het integreren van Franse spelers. Zo bloeide Henry er op, na een minder succesvolle periode bij Juventus. Ook Robert Pires en Patrick Vieira maakten er naam. 

Chelsea zou ook een goede kans maken. Malouda's boezemvriend Didier Drogba komt namelijk voor de ploeg van José Mourinho uit. De Portugese oefenmeester heeft met Arjen Robben een blessuregevoelige linkermiddenvelder in huis en lijkt een versterking te kunnen gebruiken.

Voorzitter Jean-Michel Aulas counterde de woorden van zijn pupil door te stellen dat Malouda zijn contract onlangs nog tot 2011 heeft verlengd. Hij zou wel bereid zijn de voorwaarden van zijn nieuwe contract opnieuw te bekijken. Maar stelt Aulas: "Het kan natuurlijk niet zo dat we dit elk jaar gaan doen, ik moet zorgen voor een gezond financieel beleid."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen