FIFA neemt contract Wotte onder de loep

Ger
16 mei 2007, 00:04

De FIFA stelt een onderzoek in naar het contract van Mark Wotte bij zijn vorige werkgever Ismailia, zo meldt het AD. De huidige trainer van RKC Waalwijk zou door een clausule meedelen in de transfergelden van verkochte spelers. Coaches Betaald Voetbal wil uitleg van de 46-jarige oefenmeester.

Wotte zou 25 procent van de transferopbrengst opstrijken als hij een speler kon onderbrengen bij een Europese of Aziatische club. "Zulke bepalingen horen absoluut niet in een contract thuis", aldus Maria Dominguez van de juridische afdeling van de FIFA. "Elke derde partij staat buiten transfers en heeft geen enkel recht op een financiële compensatie. Waarschijnlijk maken we in de loop van de volgende week bekend of en welke stappen we in deze zaak nemen."

Directeur Jan Reker van de belangenvereniging Coaches Betaald Voetbal wil op korte termijn een gesprek met Wotte. "Ik heb de verbintenis ingezien", laat Reker weten. "De CBV heeft als standpunt dat een trainer dit niet in zijn contract moet hebben. In onze ogen is de zaak zwaar genoeg om in ieder geval met Wotte te gaan praten en hem om uitleg te vragen."

Wotte, die een half jaar bij de Egyptische club werkzaam was, stelt dat hij niet wist dat de FIFA een dergelijke clausule verbiedt. De trainer zegt verder niet van de regeling gebruik te hebben gemaakt. "Ik heb ingestemd met deze clausule op advies van mijn adviseurs en op voorsprak van de voorzitter. Ik heb er zelf niet om gevraagd."

"Bovendien was dit een compensatie voor de bonussen die ik misliep als de ploeg verzwakt werd door spelers", gaat Wotte verder. "Ik heb niks te verbergen, ze mogen alles van me weten. Er is nooit een speler verkocht, daar ben ik nu blij om. Ik heb Sheffield United in contact gebracht met Ahmed Fathi, maar ik was bij de daadwerkelijke transfer al weg. Nu richt ik me alleen op RKC."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen