Galaxy wil zich meten met Engelse topclubs

Ger
16 mei 2007, 08:10

De komst van David Beckham is volgens Los Angeles Galaxy slechts de start van een onstuitbaar groeiproces. Timothy Leiweke, de president van clubeigenaar AEG, wil nog meer Europese sterren naar de filmstad lokken. De Amerikaanse club hoopt zodoende binnen enkele jaren het niveau te benaderen van topploegen uit de Engelse Premier League.

"We zijn al aan het denken wie de volgende speler moet worden", aldus Leiweke. "Dit is de manier waarop Amerikaanse clubs, en Galaxy in het bijzonder, zich zullen ontwikkelen. Het is belangrijk dat we spelers van wereldklasse weten te strikken. Bij Galaxy willen we in de toekomst concurreren met de topclubs uit Engeland. Dat betekent dat onze jaarlijkse inkomsten naar 75 miljoen euro moeten stijgen."

Leiweke stelt dat Beckham, die komende zomer aan de slag gaat bij Galaxy, de club nu al vooruit helpt. "Hij heeft een grote impact gehad op onze inkomsten en onze mogelijkheden zijn daardoor toegenomen. Voordat Beckbam daadwerkelijk een wedstrijd voor Galaxy zal spelen, heeft hij zichzelf al terugverdiend."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen