Afellay gekozen tot Talent van het Jaar

Ger
16 mei 2007, 09:50   Bijgewerkt: 16 mei 2007, 10:36

Ibrahim Afellay heeft de Johan Cruijff Prijs voor het Talent van het Jaar gekregen. De 21-jarige middenvelder van PSV neemt de titel over van Klaas Jan Huntelaar, die vorig seizoen werd onderscheiden. 

"De finish in de verkiezing is nog nooit zo close geweest. Dat geeft aan dat het een goed jaar qua talenten is geweest", stelt Cruijff in het voetbalblad Voetbal International. "Al met al kreeg Afellay van een kleine meerderheid van de jury de voorkeur." 

AZ-aanvaller Moussa Dembele eindigde op de tweede plaats. Derde werd Urby Emanuelson van Ajax. De talenten werden door elf man gekozen: Marco van Basten, Foeke Booy, Willy Dullens, Ruud Gullit, Wim Jansen, Erwin Koeman, Ronald Koeman, John van 't Schip, Wim Jonk, Danny Blind en Henk ten Cate. 

Afellay maakte dit seizoen na lang wikken en wegen de keuze om voor het Nederlands elftal uit te komen en zag zijn beslissing vervolgens beloond met een uitverkiezing voor het grote Oranje. Ook wist hij met zijn team PSV op de valreep het landskampioenschap binnen te halen. Salomon Kalou, Wesley Sneijder en Arjen Robben wonnen de door VI uitgereikte talentenprijs al eens.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen