Wembley gereed voor nieuw hoofdstuk

Ger
19 mei 2007, 13:00

Met de finale van de FA Cup, het oudste voetbalbekertoernooi ter wereld, opent het nieuwe Wembley stadion zaterdag officieel haar deuren. Het imposante onderkomen had eigenlijk begin 2006 al klaar moeten zijn, maar door een juridisch conflict tussen de eigenaars en de bouwondernemer lag de bouw anderhalf jaar stil. Het stadion kost bijna 1,2 miljard euro en geeft plaats aan 90.000 fans.

Aan Manchester United en Chelsea de eer om een zeer lange traditie te hernemen in het nationale stadion. Beide clubs speelden in 1994 in het oude Wembley al eens de eindstrijd van de FA Cup. De formatie van manager Alex Ferguson boekte destijds een overtuigende 4-0 overwinning. Eric Cantona, met twee penalties, Mark Hughes en Brian McClair verzorgden de doelpuntenproductie.

Wembley

Wembley

De 39 treden naar de oude koninklijke loge hebben plaats gemaakt voor 107 treden naar de nieuwe zitplaatsen van het Britse koningshuis. Na afloop van de FA Cup-finale krijgt de winnende ploeg in de Royal Box de beker uitgereikt door FA-president prins William. De supporters hebben in het nieuwe stadion overigens meer beenruimte dan de koninklijke familie tot haar beschikking had in het oude Wembley.

Wembley stadion

Wembley stadion

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen