Ongelukkige Lazovic wil terug naar Feyenoord

1 december 2005, 13:08

Hij kwam in de zomer van 2003 als het Rotterdamse antwoord op Mateja Kezman naar Feyenoord. Zonder een seconde te twijfelen legde Feyenoord vele miljoenen op tafel voor de destijds 20-jarige Serviër. Nu, ruim tweeënhalf jaar later, speelt de spits zijn wedstrijden in het reserveteam van Bayer Leverkusen. FCUpdate.nl zocht de spits op en stuitte op een speler die hoopt op betere tijden. "Na regen komt altijd de zon", zegt de inmiddels 22-jarige spits in fraai Nederlands.

Het verhaal van Danko Lazovic is het verhaal van een speler al jarenlang worstelt met een te hoog verwachtingspatroon. Feyenoord legde zes miljoen Euro neer voor de jonge spits, die op dat moment jeugdinternational was voor Servië en Montenegro. Een 20-jarige buitenlandse speler zou op dat moment rustig te tijd moeten krijgen om te wennen aan een nieuwe omgeving, maar in Rotterdam waren de verwachtingen hoog. De spits moest door middel van invalbeurten zichzelf bewijzen, maar dat viel hem zwaar.

Lazovic koos uiteindelijk voor een avontuur in Duitsland, bij Bayer Leverkusen. "Dit was voor mij een grote kans en ik wil deze kans pakken." Toch lijkt Lazovic bij Leverkusen in hetzelfde schuitje terecht te zijn gekomen als bij Feyenoord. Ook bij Bayer heeft de Serviër geen basisplaats en komt hij alleen af en toe als breekijzer in het veld. "Het is voor mij een heel moeilijke situatie, een beetje hetzelfde als twee jaar geleden bij Feyenoord. Ik wil spelen, ik wil mijn kans dolgraag pakken. Dat is alleen heel moeilijk als ik maar vijf of tien minuten mag spelen."

Laatst kwam Lazovic negatief in het nieuws, na een interland met Jong Servië. De Duitse pers wist te melden dat de spits in die wedstrijd een kopstoot zou hebben uitgedeeld aan de scheidsrechter, maar volgens Lazovic is dat onzin. "Dat is niet waar. Ik kreeg twee keer geel, daarna heb ik geprotesteerd. Dat was dom, want nu krijg ik waarschijnlijk een schorsing. Een kopstoot heb ik echter niet gegeven, dat zou ik nooit doen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen