'Old boys' reikten Cambuur Leeuwarden reddende hand

1 december 2005, 16:06   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Een groep van vier mensen heeft Cambuur Leeuwarden gered van de ondergang. Vier mannen uit het 'old boys-netwerk' rond de club hebben 350.000 euro op tafel gelegd. Door de interventie van Wim Sleijfer, Dirk Hoekstra, Jan Riedstra en Klaas Buwalda heeft de club nog twee maanden de tijd om een structurele oplossing te vinden voor de financiële problemen.

Advocaat Sleijfer is oud-bestuurlid van Cambuur, Riedstra en Hoekstra waren jarenlang op technisch vlak bij de club betrokken en Buwalda is sponsor van Cambuur.

"We waren het allang van plan, maar dit beslis je niet zo eenvoudig. Het geld is zonder voorwaarden of tegenprestatie gegeven. We hopen nu dat de ellende wordt opgelost", aldus Buwalda. "Het zou blamerend zijn voor de stad als Cambuur was verdwenen. Leeuwarden kan niet zonder betaald voetbal." Het viertal wil wel graag geïnformeerd worden over de ontwikkelingen rond de club en meedenken over oplossingen voor de problemen.

Of Cambuur nu ook voor de langere termijn is gered, is niet duidelijk. Er zijn forse bedragen nodig om het seizoen af te maken en de totale financiering van Cambuur voor komende jaren rond te krijgen. De begroting van Cambuur bedraagt 3,5 miljoen euro. De club heeft een schuld van 8 miljoen euro. Die zou kunnen worden weggewerkt door de verkoop van het stadion aan de Accolade Groep voor 9,5 miljoen euro. De verkoop is nog echter lang niet rond en tot die tijd moet er geld op tafel komen bij de club om te kunnen overleven.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen