CSKA op rand van afgrond, hoop voor Heerenveen

1 december 2005, 20:45

Titelverdediger CSKA Moskou zal de groepsfase van de UEFA Cup waarschijnlijk niet overleven. De Russen verloren hun vierde en laatste wedstrijd met 1-0 van Dinamo Boekarest en moeten nu op de laatste speeldag hopen op een wonder om alsnog door te bekeren. Voor SC Heerenveen, dat niet in actie kwam, kan een zege op de laatste speeldag tegen het reeds gekwalificeerde Levski Sofia volstaan om de volgende ronde te bereiken.

CSKA Moskou had alles voorafgaand aan het duel in Boekarest nog in eigen hand, maar de Russen gooiden tegen Dinamo hun eigen glazen in. Dankzij een late treffer van Munteanu won de thuisploeg met 1-0 en is het vrijwel uitgesloten dat CSKA alsnog de volgende ronde bereikt. De titelverdediger moet hopen dat zowel Heerenveen als Dinamo Boekarest haar laatste wedstrijd verliest, tegen respectievelijk Levski Sofia en Olympique Marseille.

In Heerenveen zal opgelucht gereageerd zijn op de resultaten van de vierde speeldag. Wanneer zowel Sofia als CSKA gewonnen had, waren de Friezen al kansloos geweest om nog door te bekeren. Door de verrassende zege van Dinamo Boekarest tegen CSKA gloort er hoop aan de Friese horizon. Helemaal in eigen hand heeft de ploeg van Gertjan Verbeek de situatie echter niet. Mocht Dinamo Boekarest in Frankrijk winnen van Marseille, zijn de Roemenen verzekerd van de felbegeerde derde plaats in de poule.

Wint Dinamo niet van Marseille, kan Heerenveen zich in eigen stadion tegen Levski Sofia kwalificeren voor de volgende ronde. De Friezen dienen hiervoor wel te winnen van het verrassend sterke Bulgaarse elftal, dat donderdag verrassend met 1-0 te sterk was voor Olympique Marseille.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen