Parreira: "Brazilië wordt wereldkampioen"

2 december 2005, 11:28

De Braziliaanse bondscoach Carlos Alberto Parreira is zeker van zijn zaak: zijn ploeg gaat volgend jaar wereldkampioen worden. "We hebben de beste spelers ter wereld en ik weet zeker dat we met een wereldtitel terug zullen keren uit Duitsland", verklaart de bondscoach, die het meeste tegenstand verwacht van Argentinië, Italië en Duitsland.

Parreira leidde zijn land in 1994 al naar de wereldtitel en is er van overtuigd dat hij dit kunstje in 2006 kan herhalen. "Ik heb de beschikking over een winnend team", zegt hij op de website van de FIFA. "Deze spelers hebben het vorige WK gewonnen en ik ben er van overtuigd dat we ook het komende wereldkampioenschap zullen winnen. We hebben de laatste jaren een aantal belangrijke overwinningen geboekt en ik twijfel er niet aan dat we in Duitsland de verwachtingen kunnen waarmaken."

"Mensen noemen Brazilië niet voor niets als de absolute topfavoriet voor de wereldtitel", gaat Parreira verder. "Dat heeft natuurlijk een reden. We hebben de beste spelers ter wereld." 

Hoewel Parreira uitgaat van eigen kracht, is hij zich er terdege van bewust dat een aantal andere landen ook sterk voor de dag zullen komen. "Als ik naar kwaliteit kijk, is Argentinië onze belangrijke concurrent. Het klimaat in Duitsland zal echter ook een grote rol spelen. Niet alleen gastland Duitsland, maar ook een land als Italië kan daarvan profiteren. Ik geloof dat deze twee Europese landen ook hoge ogen zullen gooien."

De Braziliaanse voetballegende Pele waarschuwt Parreira voor te veel optimisme. "Het WK begint pas over negen maanden. We moeten niet vergeten wat er in 1982 gebeurde. Niemand zal ontkennen dat wij destijds de beste spelers hadden, maar we wonnen het toernooi niet. Ook Nederland had twee keer wereldkampioen moeten worden, in 1974 en 1978, maar greep net naast de prijzen. De grote favoriet, of het land met de beste spelers, trekt niet altijd aan het langste eind."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen