Neville lost Van Nistelrooy af als aanvoerder

2 december 2005, 15:11

Ruud van Nistelrooy heeft zijn aanvoerdersband bij Manchester United in moeten leveren. Manager Alex Ferguson heeft Gary Neville, die sinds kort weer fit is na een slepende spierblessure, aangewezen als nieuwe captain van de Mancunians.

Direct na het vertrekt van Roy Keane laaide de discussie op wie de nieuwe aanvoerder van Manchester United moest worden. Manager Ferguson liet daarop direct weten dat er voor hem drie kandidaten waren om de aanvoerdersband over te nemen van Keane. Op het lijstje van Ferguson stonden de namen van Ryan Giggs, Ruud van Nistelrooy en Gary Neville. Aangezien Giggs en Neville op dat moment nog met blessures kampten, kreeg de Nederlander de aanvoerdersband.

Nu Neville weer fit is, heeft Ferguson de verdediger aangewezen als nieuwe captain. De 30-jarige international speelt al twaalf jaar voor Manchester en zal binnenkort zijn 500ste wedstrijd in dienst van de Mancunians spelen. Van Nistelrooy vond de keuze voor Neville een logische: "Ik heb er van genoten en het vervulde me van trots aanvoerder van Manchester te zijn, maar ik zou als manager dezelfde keuze hebben gemaakt. Ik denk dat Gary een perfecte aanvoerder is. Hij speelt al zijn hele leven voor de club, heeft hier alles gewonnen en heeft een hoop ervaring. Bovendien heeft hij een goed karakter. Meer kun je niet wensen van een captain."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen