Roda JC wint armoedig duel in Almelo

2 december 2005, 22:31

In een duel dat eigenlijk geen winnaar verdiende, heeft Roda JC aan het langste eind getrokken. De Limburgers kwamen tegen Heracles vroeg in de eerste helft op voorsprong en bleven in het restant van de wedstrijd eenvoudig overeind tegen de onmachtige thuisploeg. In de slotfase legde arbiter Vink de wedstrijd nog enige minuten stil, nadat Heracles-fans de scheidsrechter beledigend toezongen.

Wie aan het begin van dit seizoen had voorspeld dat Roda en Heracles op de veertiende speeldag in een rechtstreeks duel zouden strijden om de dertiende plaats, was ongetwijfeld voor gek verklaard. Heracles werd door veel mensen gezien als degradatiekandidaat nummer één, terwijl Roda JC werd ingeschat als een gevaarlijke subtopper. 

Heracles stelde daar bar weinig tegenover. De ploeg van Peter Bosz slaagde er niet in om ook maar één uitgespeelde kans te creëren en liep zich continu vast op een Limburgse muur. Spits Tamerus speelde een ongelukkige wedstrijd, terwijl ook Denis Calincov en Mika Nurmela op de flanken amper voor gevaar konden zorgen. Door het gebrek aan kwaliteit in de Heracles-voorhoede bleef Roda simpel op de been.

Na de korte onderbreking kwam de zege van Roda JC niet meer in gevaar. De ploeg uit Kerkrade is door deze driepunter Heracles Almelo op de ranglijst gepasseerd en mag voorzichtig weer een klein beetje omhoog kijken. Heracles daarentegen zal vooral naar beneden moeten kijken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen