Tienduizenden bewijzen Best laatste eer

Ger
3 december 2005, 12:52

Tienduizenden mensen hebben zaterdag George Best de laatste eer bewezen. Ondanks de bittere koude en de stromende regen verzamelden ze zich in Belfast langs de straten waar de rouwstoet op weg naar Stormont Castle, de zetel van het Noord-Ierse parlement, passeerde.

Ook op het landgoed, waar de uitvaartdienst aan het begin van zaterdagmiddag begon, hadden zich ongeveer 30.000 mensen verzameld. De rouwenden klapten en gooiden bloemen, sjaals en kransen. 'Dag Georgie, de Elvis van het voetbal' stond er op een spandoek. De aanwezigen bij Stormont konden de dienst op een groot scherm volgen.

De voormalige voetbalster, 59 jaar geworden, overleed vorige week vrijdag in Londen na een leven vol alcohol. Hij was afkomstig uit de achterbuurten van Belfast. In het door politiek en godsdienst diep verdeelde Noord-Ierland werd de voetballer altijd door alle strijdende partijen geëerd. "George bracht mensen tezamen, over de hele wereld maar vooral in Noord-Ierland", sprak zijn zus Barbara tijdens de uitvaartdienst.

De uitvaart van Best werd bijgewoond door driehonderd mensen, onder wie tal van prominenten uit de voetbalwereld. Sir Bobby Charlton, Pat Jennings, Denis Law en de coaches Alex Ferguson (Manchester United) en Sven-Göran Eriksson (Engeland) behoorden tot de aanwezigen. Ook de arts die hem tot zijn dood bijstond, professor Roger Williams, was erbij in Stormont.

Tijdens de dienst waren er diverse speeches. "We begraven hier George Best, superstar. Ik begraaf George Best, superbroer", zei zus Barbara. De oud-voetballer is aan het einde van de middag begraven op Roselawn. Best ligt er naast zijn moeder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen