Manchester United ruim langs Portsmouth

Ger
3 december 2005, 20:41

Manchester United heeft zaterdag ruim gewonnen van Portsmouth (3-0). Ruud van Nistelrooy behoorde bij de doelpuntenmakers. Het was zijn elfde doelpunt dit seizoen in de Premier League. Daarmee voert hij met Frank Lampard van Chelsea de topscorerslijst aan.

Manchester United moest het op de dag van de begrafenis van oud-speler George Best tegen Portsmouth lang doen met een treffer van Scholes, die ook uit een hoekschop raak kopte. Pas in 80e minuut ontdeed de topclub zich definitief van de tegenstander. Toen scoorde Rooney, vijf minuten later was Van Nistelrooy succesvol. Het publiek gaf voor het duel George Best een staande ovatie.

Door de zege hield United als enige Chelsea enigszins in het vizier. De regerend landskampioen won eerder vandaag moeizaam van Middlesbrough (1-0). De achterstand van ManUnited bedraagt tien punten, maar de nummer twee heeft een duel minder gespeeld.