Winnend NEC vestigt clubrecord

5 december 2005, 11:27

Het is feest in Nijmegen. Na de zege in de Gelderse derby tegen Vitesse is het seizoen voor de Nijmeegse fans al geslaagd, maar door een geweldige serie resultaten ligt de ploeg ook op koers voor een plaats in de play-offs om Europees voetbal. Door de 1-0 overwinning op Vitesse vestigde NEC bovendien een clubrecord.

De overwinning op Vitesse betekende voor NEC de zesde zege in de laatste zeven wedstrijden. De ploeg van trainer Cees Lok verzamelde in de laatste zeven duels liefst negentien punten en dat is een unicum in de clubhistorie. Nog nooit eerder slaagde NEC er in om zo veel punten te behalen in zeven achtereenvolgende wedstrijden. Het oude record stond op zeventien punten uit zeven duels, neergezet in 2003. Die serie leidde destijds tot plaatsing voor Europees voetbal.

Ook Gabor Babos is bezig zich onsterfelijk te maken in Nijmegen. De doelman is dicht bij het clubrecord van Dennis Gentenaar uit 2003. In dat seizoen hield de doelman van NEC zijn doel 664 minuten lang schoon. Babos is hard op weg om dat record te verbreken. Na de wedstrijd tegen Vitesse heeft Babos al 585 minuten geen tegendoelpunt hoeven incasseren. Vrijdag, op bezoek bij Roda JC, krijgt Babos de kans om het clubrecord van Gentenaar uit de boeken te keepen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen