Adidas introduceert 'smartball' nog niet op WK

5 december 2005, 17:13

Er zal op het WK in Duitsland nog geen gebruik gemaakt kunnen worden van de zogenaamde 'smartball'. Fabrikant Adidas is druk bezig met de ontwikkeling van de bal, die een chip bevat waarmee gemeten kan worden of ballen bijvoorbeeld wel of niet over de lijn zijn. De Duitse voetbalfabrikant heeft echter laten weten dat het nog iets meer tijd nodig heeft voor de ontwikkeling van de smartball en dat het WK nog niet iets te vroeg komt.

Aanvankelijk hadden Adidas en wereldvoetbalbond FIFA de hoop uitgesproken dat de smartball tijdens het WK geïntroduceerd zou kunnen worden. Tijdens het jeugd-WK in Peru werd er al geëxpirimenteerd met de innovatieve bal, maar Adidas vindt het nog te vroeg om de bal ook al tijdens het WK in Duitsland in te zetten. "We willen ons eerst nog richten op de ontwikkeling en innovatie van de bal, voordat we hem inzetten tijdens toernooien van het allerhoogste niveau", legt Adidas haar beslissing uit.

In plaats van de smartball heeft Adidas een geheel nieuwe bal ontworpen voor het WK. Deze bal bevat nog geen chip, maar is volgens de Duitse fabrikant beter dan alle voorgaande ballen die gefabriceerd zijn. De bal zal komende vrijdag, tijdens de loting in Leipzig, gepresenteerd worden.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen