Gerrard: Boegbeeld van Liverpool

Ger
6 december 2005, 10:00

Op 19 december wordt in Zürich de trofee voor FIFA Wereldvoetballer van het Jaar uitgereikt aan Ronaldinho, Frank Lampard of Samuel Eto'o. Tot die tijd zal FCUpdate.nl om de dag één van de voetballers voorstellen die deel uitmaakten van de totaallijst van 30 spelers. Vandaag Steven Gerrard, de 25-jarige middenvelder van Liverpool.

Gerrard, geboren in het Engelse Whiston, schrijft zich op zijn achtste in bij de Liverpool Academy. Als tiener weet hij zich uitstekend te ontwikkelen op Milwood, het trainingscentrum van de roemruchte club. In november 1998 maakt de middenvelder zijn debuut in de hoofdmacht tegen Blackburn Rovers. Het grote publiek maakt onmiddellijk kennis met zijn formidabele passing en zijn vlammende schoten.

In 2001 pakt Gerrard met Liverpool diverse prijzen. In eigen land is de club is het beste in de toernooien om de FA Cup en de League Cup. Daarnaast is er ook een Europese trofee in de vorm van de UEFA Cup. In een krankzinnige finale verslaan The Reds het Spaanse Alaves met liefst 5-4. Ook Gerrard neemt een treffer voor zijn rekening. Liverpool kan verder nog een Europese Supercup (2001) en een League Cup (2003) in de prijzenkast bijzetten. 

Na de triomf in de Champions League willen diverse topclubs Gerrard bij The Reds losweken. Concurrent Chelsea zit nadrukkelijk achter de middenvelder aan, evenals Real Madrid. Ondanks de aanlokkelijke aanbiedingen tekent hij een nieuw contract bij Liverpool, met een looptijd tot 2009. Niet geheel verrassend, want al direct na de winst in de Champions League had hij zich vertwijfeld afgevraagd: "Hoe kan ik vertrekken na zo'n avond?" 

Na de ondertekening van zijn nieuwe overeenkomst laat Gerrard weten: "Nu raak ik hier nooit meer weg, vrees ik. De supporters hadden me levend gevild als ik was vertrokken. En het had me ook veel pijn gedaan want Liverpool zit in mijn bloed." De middenvelder speelt direct een hoofdrol in de eerste wedstrijd na zijn contractverlenging. Tegen Total Network Solutions uit Wales, een duel in de eerste voorronde van de Champions League, is hij verantwoordelijk voor alle goals (3-0 winst). 

Voor het nationale team van Engeland maakt Gerrard zijn debuut in mei 2000 tegen Oekraïne. Door een blessure kan hij niet mee naar het Wereldkampioenschap in 2002. Zonder de middenvelder reikt Engeland tot de kwartfinale, waarin Brazilië te sterk blijkt (2-1). Op het Europees Kampioenschap in 2004 is hij wel van de partij. In de kwartfinale delft Engeland na een strafschopserie het onderspit tegen gastland Portugal. Tegenwoordig vormt Gerrard samen met Frank Lampard een sterk centraal duo op het Engelse middenveld.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen