Beenhakker neemt De Jong niet mee naar WK

6 december 2005, 10:51

Leo Beenhakker neemt zijn assistent Theo de Jong niet mee naar het WK. De Nederlandse bondscoach neemt in plaats van De Jong een trainer van Trinidad mee naar Duitsland. Wim Rijsbergen is daarentegen wel verzekerd van een plaats in de technische staf van Trinidad & Tobago voor het wereldkampioenschap.

Theo de Jong sprak maandagavond voor de NOS Radio zijn teleurstelling uit over zijn ontslag. "Het was wel even slikken", zei de oud-international, "leuk was de mededeling niet. We hadden nog afgesproken dat we met zijn drieën zouden doorgaan als we met het elftal van Trinidad zou winnen van Bahrein." Leo Beenhakker legde uit hoe het was gegaan. "De bond heeft mij het verzoek gedaan om een van hun eigen coaches in de staf op te nemen met het oog op de ontwikkeling van het voetbal in het land.

Die man zou geweldige ervaring op kunnen doen. De coach van het nationale jeugdelftal onder twintig is wel een geschikt iemand. Ik moest daarna een keus maken. Helaas heb ik moeten besluiten Theo de Jong te bedanken."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen