PSV heeft lot in eigen hand, Porto moet hopen

6 december 2005, 11:46

In poule E tot en met H van de Champions League zullen vanavond de laatste beslissingen vallen. Olympique Lyon, Real Madrid, Liverpool, Chelsea en Inter Milaan zijn al geplaatst voor de volgende ronde, maar vanavond zullen nog drie ploegen zich verzekeren van een vervolg in het kampioenenbal. PSV heeft thuis tegen Fenerbahçe alles in eigen hand, maar het FC Porto van Co Adriaanse moet hopen op een misstap van Glasgow Rangers om door te bekeren.

{image[241972][left-half][]}Poule E is wellicht de spannendste poule van de hele Champions League. AC Milan en Schalke '04 voeren momenteel met acht punten de groep aan, maar het is allesbehalve zeker dat deze ploegen ook allebei naar de volgende ronde zullen gaan. Zowel Milan als Schalke is namelijk afhankelijk van het resultaat van de wedstrijd tussen PSV en Fenerbahçe. Bij winst is PSV zeker van een plaats in de volgende ronde en moeten Milan en Schalke onderling uitvechten wie samen met de Eindhovenaren naar de tweede ronde gaat. Bij een gelijkspel in Eindhoven heeft zowel Milan als Schalke aan een punt genoeg om door te bekeren. Mocht PSV verliezen, is het Europese avontuur van de Brabanders ten einde. 

In poule F is alles al beslist. Olympique Lyon is inmiddels verzekerd van groepswinst, terwijl ook Real Madrid door zal bekeren in de Champions League. De Madrilenen spelen tegen Olympiakos Pireaus haar eerste wedstrijd zonder de ontslagen trainer Vanderlei Luxemburgo. Rosenborg BK, dat het opneemt tegen Olympique Lyon, is al verzekerd van de derde plaats in de groep. Deze positie geeft recht op deelname aan het UEFA Cup-toernooi.

In tegenstelling tot poules F en G, is de spanning in poule H nog altijd om te snijden. Inter Milaan is al zeker van de volgende ronde, maar de overige drie ploegen mogen nog altijd hopen op een vervolg in de Champions League. Glasgow Rangers heeft de beste papieren om door te bekeren. De Schotten hebben in eigen huis tegen Inter aan een zege genoeg om zich te kwalificeren voor de volgende ronde. FC Porto moet op bezoek bij Artmedia Bratislava. Bij een nederlaag of gelijk zit het Europese avontuur van de ploeg van Co Adriaanse er op, bij winst is Porto verzekerd van een plaats in de UEFA-beker. Mocht Glasgow Rangers bovendien niet winnen van Inter, volstaat voor Porto een zege om alsnog door te bekeren in de Champions League.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen