Oranje geen groepshoofd bij WK-loting

6 december 2005, 13:01

Wereldvoetbalbond FIFA heeft het Nederlands elftal bij de loting voor het WK niet ingedeeld als groepshoofd. Naast gastland Duitsland en titelverdediger Brazilië zijn Frankrijk, Italië, Engeland, Mexico, Spanje en Argentinië groepshoofd bij de loting, die komende vrijdag zal plaatsvinden in Leipzig. Oranje zal hierdoor in ieder geval tegen één van deze landen uitkomen in de groepsfase van het WK.

De bepaling van de groepshoofden werd gemaakt aan de hand van een speciale ranglijst. Deze ranglijst is samengesteld door een optelling van de resultaten van alle 32 landen bij de laatste twee WK's en de posities van de landen op de FIFA wereldranglijst. Nederland valt op deze ranglijst buiten de top-acht, waardoor het net naast een positie als groepshoofd grijpt. Vooral het feit dat Oranje niet van de partij was op het WK van 2002, was hierbij van doorslaggevend belang.

Afgezien van de acht groepshoofden, zijn de potten ingedeeld per continent. Nederland zit, samen met zeven andere Europese landen, in pot 3. Voorwaarde bij de loting is immers dat er maximaal twee landen per continent bij elkaar in de poule terecht mogen komen. Servië en Montenegro zit in pot 4, maar komt in ieder geval in de poule bij Brazilië, Mexico of Argentinië.

De indeling van de potten:

Pot 1: Duitsland, Brazilië, Argentinië, Mexico, Frankrijk, Italië, Spanje, Engeland

Pot 2: Australië, Angola, Togo, Ghana, Ivoorkust, Tunesië, Ecuador, Paraguay

Pot 3: Nederland, Portugal, Tsjechië, Kroatië, Zweden, Polen, Zwitserland, Oekraïne

Pot 4: Trinidad & Tobago, Verenigde Staten, Zuid-Korea, Japan, Saoudi-Arabië, Iran, Costa Rica, Servië en Montenegro

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen