RTL neemt Tien over, voetbalrechten naar RTL

26 juni 2007, 17:06   Bijgewerkt: 26 juni 2007, 19:42

De samenvattingen van de duels uit de Eredivisie en de Jupiler League zijn komend seizoen te zien op RTL. De Luxemburgse zender neemt Tien over, zo is dinsdag bekend geworden. Als onderdeel van de overname gaan ook de voetbalrechten naar RTL. 

Of al het personeel van Tien mee verhuist naar RTL, is nog onduidelijk. Tien, de zender van John de Mol, bestaat pas twee jaar. Sindsdien was het voetbal de grote kracht van de zender, verder flopten de meeste programma's. Tien zendt niet alleen de nationale profcompetities uit, maar ook de KNVB Beker en de uitwedstrijden van Oranje.

De KNVB, de Eredivisie CV (ECV) en de Coöperatie Eerste Divisie (CED) hebben er geen enkel probleem mee dat de samenvattingen van het voetbal volgend seizoen bij RTL te zien zullen zijn. Alle partijen verwachten dat de uitzendingen bij RTL "op hetzelfde hoge niveau voortgezet zullen worden".

Afgelopen seizoen werden de competitieduels in de ere- en eerste divisie nog uitgezonden bij Tien, in het programma 'De Wedstrijden'. Na de overeenkomst tussen RTL en Talpa Media zullen die voetbalprogramma's worden verdeeld over RTL4 en RTL7.

Laatstgenoemde zender beschikt reeds over het recht om vrijdagavond rechtstreeks een eredivisieduel uit te zenden. Het is niet uitgesloten dat het voetbal in een later stadium naar een nieuwe (nog op te richten) RTL-zender gaat.

"Het bestaande contract en de uitganstpunten van 'De Wedstrijden' worden gewoon voortgezet", sprak Alex Tielbeke, directeur van de Eredivisie. "De creativiteit van John de Mol tezamen met het bereik en de sportfilosofie van RTL zullen garant staan voor een hoogwaardig eredivisieprogramma."

Zijn collega Edwin Lugt, directeur van de CED, ziet de transfer naar RTL ook met vertrouwen tegemoet. Lugt was tevreden over de samenwerking met Talpa, maar verwacht dat die lijn bij RTL zal worden voortgezet.

Ook KNVB-directeur Henk Kesler voorziet geen problemen met de nieuwe situatie: "De KNVB kan zich in de nieuwe constructie volledig vinden. Ook RTL heeft in het verleden kwalitatief zeer goede voetbalprogramma's laten zien. Er zal wat dat betreft niet al te veel veranderen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen