De Jong verlaat Ajax na dit seizoen

Ger
6 december 2005, 23:30

Nigel de Jong vertrekt komende zomer bij Ajax. Technisch directeur Martin van Geel bevestigde dat dinsdagavond in Londen. De 21-jarige international is de vierde speler die de Amsterdamse club na deze compeitiejaargang transfervrij verlaat. Eerder kondigden ook Trabelsi, Pienaar en Maxwell hun vertrek aan. 

"Er zijn verscheidene dingen gebeurd die ik binnenskamers wil houden", zei De Jong naderhand voor de camera van de NOS over zijn aanstaande afscheid. "Mijn gevoel zegt me dat ik deze stap moet maken. Dat ga ik dus doen. Ik ben aan een nieuwe uitdaging toe. Ja, ik ben pas 21, maar het ligt op mentaal vlak of je slaagt in een ander land. Ik ben daartoe bereid." 

Concrete plannen heeft De Jong nog niet. "Arsenal, Chelsea? Dat zijn slechts geruchten. Engeland is een droom van iedere jongen. Maar ik heb nog met niemand gesproken. Eerst wil ik mijn dienstverband bij Ajax goed beëindigen."

Van Geel reageerde teleurgesteld. "We hebben er alles aan gedaan hem te behouden. We hebben hem een contract aangeboden tot 2009. De Jong zou zich bij Ajax nog verder hebben kunnen ontwikkelen. We hadden gehoopt dat hij langer zou blijven. Heel erg jammer dat het niet is gelukt."

De technisch directeur vertelde ook dat Ajax de onderhandelingen met AZ over een transfer van Ron Vlaar heeft afgebroken. De Amsterdamse club had een bod uitgebracht op de neo-international, maar dat lag te ver onder de vraagprijs van de Alkmaarders. Ajax heeft nu besloten af te zien van de jonge centrale verdediger.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen