Groep H: Rangers verrassend door, Porto exit

Ger
7 december 2005, 00:15

Fernando Ricksen en Ronald Waterreus horen met Glasgow Rangers bij de beste zestien clubs van Europa. De Schotse kampioen hield dinsdagavond voor eigen publiek poulewinnaar Internazionale op 1-1 en hoorde tot zijn grote opluchting dat Artmedia en FC Porto in Bratislava op 0-0 afsloten.

Glasgow Rangers vocht voor een historisch wapenfeit: Als eerste Schotse club de knock-outfase van de Champions League bereiken. Terwijl het in de competitie uitermate beroerd gaat: Negen duels op rij zonder zege, een historisch dieptepunt sinds 1891. 

Hoewel Rangers sterk begon, openden de Italianen de score via een kopbal van Adriano. De gelijkmaker kwam nog voor rust van Lovenkrands: 1-1. Eraan vooraf ging een geraffineerd passje van oud-Feyenoorder Buffel, na twee maanden blessureleed (knie) eindelijk terug.

Porto trof het in Bratislava niet. Het veld van Artmedia nodigde allesbehalve uit tot technisch hoogstaand, snel voetbal. Toch kregen beide teams de nodige kansen, de Portugezen de beste. Het leidde uiteindelijk niet tot treffers. Door de 0-0 mag Artmedia verder in het toernooi om de UEFA Cup. Voor Adriaanse rest slechts de Portugese competitie. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen