Docusoap over Oranjelegioen tijdens WK

7 december 2005, 11:42

Het Oranjelegioen krijgt tijdens het wereldkampioenschap voetbal een eigen televisieprogramma. Endemol wil tijdens het WK de gasten van de Oranjecamping volgen. Dat heeft Jokko de Wit, initiatiefnemer van de camping, woensdag laten weten.

"Het is de bedoeling dat gasten op de camping worden gevolgd, al vanaf de voorbereiding. Op een nader te bepalen zender wordt dan twee keer per week een programma van 25 minuten over het Oranjelegioen uitgezonden", aldus De Wit.

De Wit nam in 2004 in Portugal ook het initiatief voor een Oranjecamping, die in diverse media veel aandacht kreeg. In dat land werd toen het Europees kampioenschap gehouden. Op het hoogtepunt van de Oranjegekte logeerden 1100 supporters op de kampeerplaats in Espinho. "Het televisieprogramma wil het wel en wee van de fans vastleggen. De Oranjegekte staat erin centraal", zegt De Wit.

Inmiddels is de 28-jarige Bredanaar al maanden druk in de weer om ook tijdens het WK in Duitsland standplaatsen voor de volgers van Oranje te regelen. "We bekijken de loting van vrijdag dan ook met zeer veel aandacht", aldus De Wit. "Op dit moment hebben we opties op dertien campings in heel Duitsland. Als duidelijk wordt waar het Nederlands elftal speelt, lichten we die meteen. Het is de bedoeling van we als een soort Oranjekaravaan van speelstad naar speelstad trekken achter het Nederlands elftal aan."

 Door het succes van de oranjecamping in Portugal heeft De Wit nog voordat de speelsteden bekend zijn al vierhonderd aanmeldingen gekregen voor volgend jaar. "Net als in Espinho willen we niet alleen een standplaats zijn. Er zullen feesten worden gehouden en we zijn bezig met artiesten, dj's, sporttoernooien en vervoer van en naar de speelstad. Het is leuk om te zien dat we nu al zoveel reacties krijgen." 

Als Nederland de finale haalt in Berlijn kan het legioen gedurende het toernooi wel zeven verschillende campings aandoen. De Wit: "Maar misschien worden het er iets minder omdat we hebben geprobeerd om steden te koppelen. Als Nederland bijvoorbeeld twee keer in het Ruhrgebied speelt, hoeven we maar een camping te boeken. In ieder geval hebben we per wedstrijd campings tussen de 1500 en 3000 plaatsen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen