PSV-routiniers genieten van nieuw succesverhaal

7 december 2005, 12:36

Ondanks het vertrek van vijf basisspelers heeft PSV het weer geflikt: de Eindhovenaren overwinteren voor het tweede achtereenvolgende jaar in de Champions League. Een knappe 2-0 overwinning op Fenerbahçe was voor de mannen van trainer Guus Hiddink voldoende om een plaats bij de beste zestien ploegen van Europa veilig te stellen. FCUpdate.nl sprak na het duel met routiniers Philip Cocu en André Ooijer. "Het gevoel van vorig seizoen komt langzaam maar zeker weer terug."

"Dat we de tweede ronde gehaald hebben, is voor deze groep een wereldprestatie", zegt Cocu trots. "Toen ik twee jaar geleden naar PSV kwam, was één van de doelstelling om de ploeg weer op de Europese kaart te zetten. Dat we twee keer op rij de tweede ronde van de Champions League zouden halen, had ik niet verwacht. Het was natuurlijk wel iets dat ik nastreefde, als speler is het fantastisch om zulke wedstrijden te spelen."

André Ooijer sluit zich volledig aan bij de woorden van zijn aanvoerder. "Het was knokken, knokken en nog eens knokken", blikt hij terug op het duel met Fenerbahçe. "Als je een dergelijke poule weet te overleven, heb je het gewoon heel goed gedaan. Dit is een geweldige prestatie, dat we nu weer bij de laatste zestien zijn is een compliment aan de hele ploeg. We hebben onze drie thuiswedstrijden volledig terecht gewonnen en in Milaan een punt gepakt. Achteraf was dat een heel belangrijk punt."

Volgens Ooijer was het duel tegen RKC, waarin PSV een 3-1 voorsprong verspeelde, heel belangrijk voor de ontwikkeling van het team. "Na die wedstrijden hadden we met de hele groep zoiets van: dit kan echt niet. De manier waarop we die voorsprong weg gaven, past niet bij dit elftal. Op dit moment laten we aan onszelf zien, dat die wedstrijd een incident is geweest. Hier moeten we nu op voortborduren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen