Ajax en Arsenal kleurloos op Highbury

7 december 2005, 22:36

In een Champions League-duel waarin niets meer op het spel stond, heeft zowel Ajax als Arsenal schade opgelopen. Ajax verloor Zdenek Grygera en Hedwiges Maduro met blessures, terwijl bij Arsenal Juan-Antonio Reyes het veld hinkend moest verlaten. Het duel om des keizers baard eindigde in een kleurloze 0-0. Thierry Henry miste op slag van rust een strafschop voor de thuisploeg.

Voorafgaand aan het duel tussen Arsenal en Ajax werd al gevreesd voor een gedevalueerd duel. Beide ploegen waren immers al verzekerd van een plaats in de tweede ronde van het meest prestigieuze clubtoernooi van Europa, terwijl Arsenal bovendien groepswinst niet meer kon ontgaan. Manager Arsene Wenger koos er dan ook voor om een aantal vaste krachten rust te geven voor het duel met Ajax. Onder meer Fredrik Ljungberg, Sol Campbell, Lauren, en Gilberto Silva kregen rust, terwijl ook de geblesseerde Dennis Bergkamp niet in actie kwam.

Hoewel Ajax er in de eerste helft nog het beste van probeerde te maken, kon het duel eigenlijk geen minuut echt bekoren. Alleen de openingsfase was vermakelijk, maar naarmate de wedstrijd vorderde bloedde het duel langzaam dood. Vlak voor rust probeerde de scheidsrechter het duel open te breken, maar ook zijn poging (hij gaf Arsenal een goedkope strafschop) mislukte. Thierry Henry schoot, geheel in geest van de wedstrijd, het buitenkansje naast het doel van Maarten Stekelenburg.

Door de blessures bij Grygera, Maduro en Reyes kende het duel tussen Arsenal en Ajax enkel verliezers. De neutrale toeschouwers hadden weinig te genieten, terwijl ook de trainers door dit blessureleed niet gelukkig zullen zijn. Beide ploegen gaan echter door naar de volgende ronde en vooral voor Ajax is dat een prestatie van formaat. De ploeg behoort weer tot de beste zestien ploegen van Europa en dat is een prestatie die niet onderschat mag worden.