Poule A: Juve poulewinnaar na misstap Bayern

7 december 2005, 23:51

Juventus is op de valreep winnaar geworden van poule A. De Italianen wonnen de uitwedstrijd tegen Rapid Wien eenvoudig met 1-3 en profiteerden daarmee optimaal van de halve misstap van Bayern München in Brugge (1-1). Bayern, dat al wekenlang bovenaan stond in de groep, gooide daarmee de groepswinst op de laatste speeldag weg.

Hoewel Bayern en Juventus allebei al verzekerd waren van een plaats in de tweede ronde, zal het gelijkspel tegen Brugge in München aankomen als een nederlaag. Door dit resultaat eindigt het immers volkomen onnodig als tweede in de groep en kan het in de volgende ronde een op papier sterkere tegenstander loten. De Spanjaard Portillo was namens Club Brugge de grote man tegen Bayern. De huurling van Real Madrid krulde nog voor rust op prachtige wijze de gelijkmaker (1-1) langs Oliver Kahn.

Juventus won met speels maken van Rapid Wien. Alessandro del Piero opende de score met een fraaie vrije trap, waarna Zlatan Ibrahimovic er niet veel later 0-2 van maakte. Nog voor rust schoot Del Piero zijn ploeg naar 0-3. In de tweede helft kwam Rapid nog terug tot 1-3, maar verder liet de Oude Dame het niet komen.