De Guzman twijfelt nog steeds over Oranje

8 juli 2007, 08:30   Bijgewerkt: 7 juli 2007, 23:23

Jonathan de Guzman is er nog steeds niet uit voor welk land hij in de toekomst uit wil komen. De 19-jarige middenvelder is geboren en getogen in Canada, maar woont lang genoeg in Nederland om in aanmerking te komen voor een Nederlands paspoort. De keuze tussen deze landen heeft hij echter nog niet gemaakt.

De Guzman had deze maand met Jong Canada uit kunnen komen op het WK voor spelers onder 20 jaar, maar bedankte voor de eer. "Voorlopig wil ik me volledig concenteren op Feyenoord", verklaart hij tegen FCUpdate.nl de beslissing om dit toernooi, dat nota bene gehouden wordt in Canada zelf, te laten schieten. "Kijk, iedereen weet dat we een slecht seizoen achter de rug hebben. Dat moet beter, daarom wilde ik vanaf de eerste trainingsdag hier in Rotterdam zijn."

Als De Guzman dit seizoen weer een stap zet in zijn ontwikkeling, is de kans echter groot dat hij binnen afzienbare tijd van zowel de Nederlandse als de Canadese voetbalbond een telefoontje zal krijgen. De keuze tussen beide landen is ontzettend moeilijk, vindt hij. "Bij Canada kan ik mijn droom verwezelijken, door met mijn broer Julian in één elftal te spelen. Maar met Nederland heb je natuurlijk mooie EK's en WK's waaraan je mee kan doen. Dus dat is een beetje een dilemma."

Een uitgebreid interview met Jonathan de Guzman, waarin hij uitgebreid ingaat op zijn situatie bij Feyenoord, staat maandag op FCUpdate.nl.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen