Laporta eist discipline bij Barcelona

Koen Freriks
8 juli 2007, 12:22   Bijgewerkt: 8 juli 2007, 13:08

Joan Laporta gaat in het nieuwe seizoen met harde hand regeren bij Barcelona. De veelbesproken president van de Spaanse topclub stelt een systeem in, waarin duidelijke eisen op het gebied van discipline worden gesteld. De preses hoopt daarmee het professionalisme binnen de club nieuw leven in te blazen. 

Frank Rijkaard

Frank Rijkaard

De Tien Geboden van Laporta worden de maatregelen nu al genoemd. Officieel zijn het ook tien maatregelen, maar een groot deel daarvan is al gewoonte bij de Catalanen. Een aantal zijn echter nieuw of aangescherpt. 

Zo moeten spelers tien minuten voor aanvang van de training op het veld aanwezig zijn. Ook zal er altijd buiten getraind worden, wanneer dat kan. "Gymsessies", zoals Laporta de binnentrainingen noemde, mogen spelers alleen aan meedoen als de medische staf daar aanleiding voor ziet. Is daar geen aanleiding voor, dan traint iedereen met elkaar buiten. 

Barcelona celebrate Champions League final win

Barcelona celebrate Champions League final win

Laporta maakt zich er met zijn regels bepaald niet populairder op bij spelers en supporters, maar zelf beweert de preses stellig dat het de moeite waard zal zijn. Of dat binnen het veld zal zijn, zal menig voetbalsupporter betwijfelen. Buiten het veld boekt Laporta in ieder geval wel succes. Het ledenbestand van Barcelona groeit hard en herbergt momenteel een aantal van 156.336 partners, waarmee de club koploper Benfica (160.000 leden) nadert.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen