Van Persie spreekt vertrouwen uit in Van Basten

Koen Freriks
8 juli 2007, 14:38   Bijgewerkt: 8 juli 2007, 14:55

Robin van Persie staat achter Marco van Basten. De sierlijke aanvaller van Arsenal zegt alle kritiek op de bondscoach van Oranje "te makkelijk" te vinden. Van Persie heeft kritiek op buitenstaanders die beweren het beter te weten, want zelf zegt hij nog altijd veel te leren van Van Basten. 

Marco van Basten

Marco van Basten

"Ik vind het te makkelijk van buitenstaanders om zich zo uit te laten over de bondscoach. Want ik maak Van Basten elke interland tien dagen mee. Ik leer ontzettend veel van hem. En met mij een heleboel anderen. Alle keren dat ik in Oranje heb gespeeld, had Van Basten zijn huiswerk fantastisch gedaan. Maar soms vulden wij het als spelers gewoon niet goed in. Dan is hij toch niet degene die de boel verziekt?", zo legt Van Persie de schuld bij de selectie en níet bij Van Basten. 

De voormalig Feyenoorder zegt verder blij te zijn met de terugkeer van Ruud van Nistelrooy, wat overigens niet alleen met zijn voetballende kwaliteiten heeft te maken. "Bij hem heb je altijd de zekerheid dat hij er elk jaar flink wat inlegt. En ik had een goeie band met hem. Niet iedereen heeft door dat Ruud een grappige gozer is. We hebben zo veel gelachen met Ruud op het WK."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen