"Vertrek Ronaldo was sleutel naar landstitel"

Koen Freriks
8 juli 2007, 16:23

"We zijn kampioen geworden omdat Ronaldo vertrok", zo onthulde Real Madrid-president Ramon Calderon. De preses ziet in het vertrek een oorzaak in de wederopstanding van de Madrilenen, die uiteindelijk de landstitel grepen. 

In de winterstop verhuisde de Braziliaans international van Real naar AC Milan. Op de vraag of die transfer invloed heeft gehad op het winnen van de landstitel, antwoordt Calderon tegenover El Pais: "Hoeveel invloed de transfer heeft gehad op het winnen van de landstitel? Heel veel. Het was van levensgroot belang dat we het klimaat van hard werken en toewijding herstelden, iets waarin Ronaldo niet in meeging."

Calderon zegt met plezier naar de spits te hebben gekeken, maar dat hij niet goed was voor de (werk)sfeer in de ploeg. "Ik heb genoten van hem, maar we moesten de atmosfeer in de kleedkamer veranderen en hij hielp niet mee", aldus Calderon. 

Real Madrid won de landstitel in Spanje door vanaf de winterstop een geweldige reeks wedstrijden neer te zetten. Met de matige vorm en het daaraan gekoppelde puntverlies van Barcelona, greep De Koninklijke de landsbeker.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen