Ajax zonder Maduro en Grygera tegen Vitesse

8 december 2005, 17:20

Hedwiges Maduro en Zdenek Grygera moeten het duel met Vitesse langs zich heen laten gaan. Beide spelers hebben nog te veel last van kwetsuren, opgelopen in het Champions League-duel met Arsenal, om zondag in actie te komen in het Gelredome.

Grygera kreeg in de wedstrijd tegen Arsenal een vrije trap van Thierry Henry hard tegen zijn hoofd. De Tsjech heeft een lichte hersenschudding opgelopen en moet een aantal dagen rust houden. Verwacht wordt dat hij begin volgende week de training weer kan hervatten.

Over de blessure van Maduro is nog weinig duidelijk, maar het is in ieder geval zeker dat hij zondag nog niet kan spelen. De jonge middenvelder werd het slachtoffer van een wilde tackle van Aleksandr Hleb, waarbij de enkel van Maduro dubbel klapte. Pas wanneer de zwelling weg is, over een paar dagen, kan onderzoek gedaan worden naar de ernst van de blessure. De verwachting is dat Maduro minimaal twee weken uitgeschakeld is.

Door de afwezigheid van Grygera en Maduro zullen Nigel de Jong en Hatem Trabelsi in Arnhem waarschijnlijk aan de aftrap verschijnen. Beide spelers, wiens contract aan het eind van dit seizoen afloopt, moesten in Londen aanvankelijk nog op de bank plaatsnemen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen