Luxemburgo: "Real had kampioen kunnen worden"

9 december 2005, 04:00

Vanderlei Luxemburgo heeft zijn ontslag als coach van Real Madrid verbitterd aanvaard. De Braziliaan is teleurgesteld in het gebrek aan geduld en steun van het bestuur van de Spaanse recordkampioen. "Ik dacht dat het in Europa mogelijk was om te werken aan een project dat niet hangt of staat met een enkel resultaat", deelt de Braziliaanse oefenmeester een sneer uit naar de clubleiding van Real.

Luxemburgo moest zondag na elf maanden vertrekken bij Real vanwege slechte resultaten. Hij denkt dat de recente beschamende thuisnederlaag tegen Barcelona (0-3) de aanleiding is geweest voor zijn ontslag. "Ik heb nooit kunnen denken dat een verloren klassieker tegen Barcelona zo'n instabiliteit kan veroorzaken bij een grote club als Real Madrid", verklaarde Luxemburgo donderdag.

Luxemburgo liet Real achter als de nummer vier in de Spaanse competitie, op 6 punten van koploper Barcelona. Bovendien had Real zich onder Luxemburgo al verzekerd van een plaats in de tweede ronde van de Champions League. Vorig seizoen leidde Luxemburgo de ploeg vanaf de winterstop naar een tweede plaats in de competitie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen