Nederland in loodzware groep op WK

9 december 2005, 22:08

Nederland heeft het niet getroffen tijdens de loting voor het WK in Duitsland. De ploeg van bondscoach Marco van Basten moet het in de eerste ronde opnemen tegen Argentinië, Ivoorkust en Servië-Montenegro. De Serviërs vormen op 11 juni de eerste tegenstander. De openingswedstrijd van het WK, twee dagen eerder, zal gaan tussen gastland Duitsland en Costa Rica.

Met Ivoorkust en Servië-Montenegro heeft Oranje uit zowel pot 2 als pot 4 misschien wel de op papier sterkste tegenstander geloot. De Afrikanen beschikken een selectie vol internationaal bekende namen en schakelden in de kwalificatiecyclus het sterke Kameroen uit. Ook de Serviërs maakten indruk in de aanloop naar Duitsland, door in een groep met Spanje soeverein als groepswinnaar te eindigen.

Opvallend is overigens dat Nederland met Argentinië en Servië-Montenegro in ieder geval twee landen treft, waar het ook in 1998 al tegenover stond. Tijdens het WK in Frankrijk won Oranje van beide landen met 2-1, door winnende doelpunten van respectievelijk Dennis Bergkamp en Edgar Davids. Ook tijdens het EK van 2000 stond Nederland tegenover Servië-Montenegro. Destijds won Nederland met 6-1, mede dankzij drie treffers van Patrick Kluivert.

De groep van Nederland lijkt op papier de groep des doods tijdens het WK. Gastland Duitsland mag absoluut niet mopperen. Onze Oosterburen moeten in de eerste ronde aantreden tegen Costa Rica, Ecuador en Polen. Ook groep D loopt niet over van de sterke landen en dat biedt perspectief voor Oranje. Mocht Nederland de groepsfase overleven, stuit het op Mexico, Portugal, Iran of Angola.

Alle acht de groepen:

Groep A: Duitsland, Costa Rica, Polen, Ecuador

Groep B: Engeland, Paraguay, Trinidad & Tobago, Zweden

Groep C: Argentinië, Ivoorkust, Nederland, Servië-Montenegro

Groep D: Mexico, Iran, Angola, Portugal

Groep E: Italië, Ghana, Verenigde Staten, Tsjechië

Groep F: Brazilië, Kroatië, Australië, Japan

Groep G: Frankrijk, Zwitserland, Zuid-Korea, Togo

Groep H: Spanje, Oekraïne, Tunesië, Saoudi-Arabië

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen