Ongelukkige Van Burik schenkt HSV drie punten

Ger
10 december 2005, 17:44

Hamburger SV staat na zaterdag slechts een punt achter koploper Bayern München in de Bundesliga. Voor eigen publiek pakte HSV de volle winst tegen Hertha BSC (2-1). De thuisploeg dankte de treffers aan de Nederlandse Hertha-verdediger Dick van Burik.

Na slechts twee minuten verschalkte Van Burik zijn eigen doelman. Zes minuten later kwam de 2-0 op de borden via een strafschop van Mahdavikia. Ook de strafschop werd door Van Burik veroorzaakt. Vlak na de tweede treffer werd Van Burik al gewisseld voor Chahed. Yildiray Bastürk zorgde in de tweede helft voor de 2-1 eindstand.

Bert van Marwijk leed met Borussia Dortmund de tweede nederlaag op rij. Eintracht Frankfurt won met 2-0. Copado maakte al vroeg de 1-0. De 2-0 van Amanatidis viel kort voor het einde toen Borussia al ruim tien minuten met tien man speelde door een rode kaart (2x geel) voor Rosicki.

Schalke 04 hield aansluiting bij de top door Mainz met 1-0 te verslaan. De enige treffer kwam van Bordon. Schalke, door Milan en PSV uitgeschakeld in de Champions League, miste al vroeg in de wedstrijd een strafschop. De nummer vier van de ranglijst is nu zeven maanden thuis ongeslagen.

Bayern München komt pas zondag in actie tegen hekkensluiter Kaiserslautern. Ook nummer drie Werder Bremen speelt op zondag, uit tegen FC Köln.