Pekerman geschrokken van WK-loting

Ger
11 december 2005, 04:00

Jose Pekerman, bondscoach van Argentinië, ontbrak vrijdag bij de WK-loting in Leipzig. Hij volgde de verrichtingen thuis in Buenos Aires voor de televisie en schrok van de uitkomst van de loting.

"We spelen allemaal finales", aldus Pekerman over de wedstrijden tegen Nederland, Ivoorkust en Servië en Montenegro. "Je weet dat het team klaar moet zijn als het WK begint, maar het scheelt wel of je direct sterke tegenstanders krijgt of in het toernooi kunt groeien.  Alle tegenstanders zijn zwaar." 

Pekerman ziet in Ivoorkust een gevaarlijke concurrent voor groepsfavorieten Argentinië en Nederland. "Het is het sterkste team van Afrika, met spelers die opvallen in Europa. We zullen absoluut in onze beste vorm aan het toernooi moeten beginnen."

De geroutineerde Argentijnse international Roberto Ayala sprak over een zeer zware groep. "We kennen de kwaliteiten van de Nederlandse spelers en Servië bleek in de kwalificatie sterker dan Spanje. We moeten oppassen dat ons in Duitsland niet hetzelfde gebeurt als op het WK in 2002." Argentinië ging toen verrassend kopje onder in de eerste ronde.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen