Villarreal boekt overwinning, Valencia speelt gelijk

11 december 2005, 00:49

Villarreal heeft voor de tweede maal binnen vier dagen een belangrijke overwinning geboekt. Na de Champions League-overwinning tegen Lille (1-0) won de ploeg van Jan Kromkamp met 1-3 bij Real Sociedad. In tegenstelling tot afgelopen woensdag stond Kromkamp ditmaal niet in de basisformatie van Villarreal.

Villarreal kende in San Sebastian een moeizame start. De Basken kwamen na vijf minuten op voorsprong door de Turk Nihat Kahveci. Guayre, die woensdag ook al de doorslag gaf tegen Lille, maakte nog voor rust gelijk. In de tweede helft scoorde hij opnieuw. De Argentijnse spelbepaler Riquelme brak het verweer van Real Sociedad definitief.

Valencia domineerde weliswaar tegen Athletic de Bilbao maar kwam niet verder dan 1-1. De bezoekers leken door Etxeberria in de tweede helft zelfs op weg naar een stunt. Vicente herstelde het evenwicht een kwartier voor tijd. Een minuut later mocht Kluivert naar het front in de plaats van Fabio Aurelio om te assisteren in de jacht op winst. Ook met hem schoot Valencia daarin te kort.